fbpx

Първи стъпки в детската градина – мечтана и чакана

Или как малките всекидневни неща, наистина променят света на едно дете.

септември 01 2021

Нали си спомняте Ели, която дойде при нас в Детската къща в края на миналата година?  Едно малко ангелче с големи кафяви очи изпълнени с ужас и страх! Началото на нейния нов живот може да си припомните тук.  

Днес тя вече е на 5 години и от 3 месеца за нея дните са различни – изпълнени с игри, нови приятелства и смях. Ели тръгна на детска градина.  

Нашите специалисти положиха огромни усилия да попълнят здравният картон на момиченцето и подготвят целият пакет от необходими документи.  Няколко месеца отне набавянето на информация за поставените й ваксини, планиране и наваксване на пропуснатите такива, събиране на документи и търсене на градина, изготвяне на специална обучителна програма, за да попълним празнотите от основни знания и умения. С детето работиха психолог, логопед и рехабилитатор. Ели премина през сериозна емоционална и психическа подготовка.   

През месец май всичко беше готово и Ели прекрачи прага за първи път на детската градина.  

Този първи ден ще тя запомни завинаги, стиснала ръката на любимата си детегледачка Еми, нетърпелива и развълнувана, с блеснали очи в очакване да се срещне с децата и своите първи учителки.  

Детегледачките на Ели се гордеят с нея,  госпожите я хвалят като много послушно, старателно, и умно дете.    

А самата Ели толкова се промени, от едно свито и плахо дете, се превърна в чаровна и самоуверена, малка многознайка.  

Колко малко е нужно на всяко дете да повярва, че може да променя света и себе си!  

  

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.