Най-младият приемен родител

ноември 18 2013

Всички знаем колко бързо тече времето и няма сила на този свят, която да го спре. Днес сме деца и тичаме с охлузени колене подир топката и сякаш след едно пимигване вече превързваме охлузените колене на децата ни. Именно това е очарованието на живота. Така пораснаха и децата на нашите приемни семейства и поеха по своя собствен път, взимайки самостоятелни решения и справяйки се ежедневно с трудностите на объркания ни свят. Но историята на живота им остава завинаги в тяхното съзнание и тя помага да градят своя мироглед и добродетелите да цъфтят в душите им.

Това се случи и с двадесет годишната Мигаела, която се превърна в най-младия ни приемен родител. Въпреки крехката си възраст тя разполага с изключително богат опит, именно защото нейната собствена майка е професионален приемен родител към фондация „За Нашите Деца“. Младата майка с трепет очакваше да прегърне първото си приемно детенце и да го дари с любов и грижи, каквито тя самата е получавала.

Най сетне и този ден настъпи с много радост и вълнение и в късния петъчен следобед едно малко момиченце напусна институцията, за да отиде при своята нова майка.

Моника е на две годинки и половина, когато за първи път разбира какво е някой да те гушка, милва, да си играе с теб и да те пази. Тези на глед естествени и изначални неща, бяха нещо чуждо и далечно за Мони. Нещо, което тя никога не бе получавала преди.

Благодарение на своята приемна майка Маги, малката принцеса преоткрива света и не спира да се радва и да изживява най-прекрасните моменти от живота си. А най-хубавата част е, че това е само началото и от тук нататък сладват още и още, и още по-прекрасни мигове, споделени с истинско семейство.

За пореден път фондация За Нашите Деца помогна на изоставено дете да живее в семейство, а не в изолацията на институциите. Семейство, което чрез подкрепата на фондацията ще приеме малкото човече и ще му даде цялата си любов и грижа, за да може то да расте безгрижно и щастливо, да развива своя потенциал и да сбъдва мечтите си.

Младата Мигаела е огромно вдъхновение за целия екип на фондация За Нашите Деца и не спираме да се възхищаваме не само на пълното й с обич сърце, но и на смелостта и всеотдайността й. Щастливи и благодарни сме да виждаме, че опитът в приемната грижа вече се предава и от поколение на поколение.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.