fbpx

Още едно дете получи втори шанс за семейство, благодарение на фондация „За Нашите Деца“

март 06 2017

Мила е едно от децата, чиито първи мигове не са белязани с любов и грижа. След раждането биологичната й майка заявява, че няма подкрепата на близките си и не може да се грижи за дъщеря си. Месец след това момиченцето остава в звено „Майка и бебе“ заедно със своята майка, а след което спешно е настанено в дома на професионален приемен родител.

В новия си дом Мила е обградена с любов, внимание и грижи. Загрижените  приемни родители правят всички възможно, за да се чувства тя добре  – осигуряват личен лекар и актуална здравна книжка. Въпреки, че изглежда видимо здраво, детето преминава профилактични прегледи при специалисти. След консултация с кардиолог, по негово предписание, тя започва да приема лекарства за сърце с диуретично действие, които целят да намалят налягането в сърдечната клапа.

Мила вече 6 месеца живее при своите приемни родители, които я даряват с много топлина и обич. Тя се развива нормално за своята възраст, вече гука и издава звуци. Въпреки че все още изпитва затруднения с обръщането от гръб по корем, Мила е с показатели за развитие на дете на 7 месеца. Тя сяда самостоятелно, обръща се от корем по гръб и прави опити да хване играчките в активната гимнастика.

Мила е с приемното си семейство от толкова скоро, а тримата вече са посетили морето като част от лятната им семейна почивка.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.