Подкрепата в подходящия момент променя животи!

май 12 2017

Какво може да накара една майка да поиска да изостави детето си? Понякога липсата на подкрепа от близките и недостига на средства са достатъчен фактор родителите да започнат да обмислят подобно решение. Такова намерение споделила още в родилното отделение майката на току-що родената Василена. Имали още две деца, нямали подкрепа от бабите и дядовците, бащата настоявал, че няма да могат да се грижат добре за нея и че ако изоставят малкото си момиченце, то ще има по-добър живот. Това разказала с неохота майката на Василена пред лекарите, които се свързаха с нашия център за обществена подкрепа „За деца и родители“.

Незабавно започнахме работа с родителите, консултирахме майката и бащата на новороденото. Говорихме много с тях за рисковете и последствията за детето от раздялата му с родното семейство, за възможностите им да се справят с грижите за Василена, за подкрепата, която могат да получат. Отделихме специални сесии, в които експертите ни подкрепиха емоционално бащата. Не след дълго, провокиран и от силната емоционална привързаност на съпругата си към Василена, той взе категорично решение, че няма да се раздели с малкото си момиченце. Двамата родители ни съобщиха решението си, уверени и щастливи, че няма да се разделят с бебето си, благодариха на екипа ни за помощта, която сме им оказали, за подадената ръка в труден за тях момент.

А Василена? Тя все още не проумява какво точно се случва, но усеща обичта на родителите си и топлината от майчината ласка. Животът й, току-що започнал, ще продължи с любовта и грижите на родното й семейство.

Ние сме изключително радостни за нея и ще продължим да подкрепяме родителите, за да се справят с трудностите, а детето да расте здраво и щастливо с обичта на семейството си.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.