fbpx

Порцелановата кукла

декември 12 2013

Малката Роси никога не е живяла в истинско семейство.

Това ангелско създание с големи красиви очи и дълги извити мигли не знае какво е да бъдеш прегръщан с любов. А тя е толкова красива и спокойна, че докато я държиш в ръцете си за момент забравяш, че е живо същество и си убеден, че е кукла една от тези изящно изрисувани кукли, които те гледат със статичен поглед. Но за своята майка, Роси не е нито ангел, нито кукла. Тя е просто поредната нежелана бременност. Това предопределя съдбата на малката и след родилния дом тя е настанена в институция. И така повече от година дните и са сиви и еднакво самотни. Те протичат по един и същи начин и в тях няма място за ласки, игри или внимание. Докато един ден не се случи нещо различно в живота на красавицата се появи екипът на фондация „За Нашите Деца“. Този ден е не просто различен, а първият ден от живота на Роси, изпълнен с надежда и светлина. След дългия период в институция, на малката кукла вече й личи, че не е отглеждана в истинско семейство. Погледът й е все така красив, но е станал тъжен и безжизнен. Тя не протяга ръчички за прегръдка, защото знае, че няма да я получи. Не се смее, нrто пък плаче, защото знае, че няма кой да я види или чуе.

Но това вече не е така. Новото й семейство, в лицето на професионалния приемен родител от фондация За Нашите Деца, промени изцяло живота на Роси. Вече има кой да поема протегнатите й ръчички, има кой да чува смеха й, да я целува й да и дава цялото си внимание само за нея.

Така, с помощта на екипа на фондация За нашите Деца, на годинка и четири месеца Роси започна своя нов живота, изпълнен с любов и щастие. Тя се адаптира бързо и травмите, нанесени от престоя в институция, постепенно изчезват. Малката кукла е жизнерадостна и усмихната в приемното си семейство, което я обгражда с много внимание и любов.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.