fbpx

Приемните родители сбъдват мечти

юли 22 2016

Да бъдеш приемен родител е благородна кауза, която дава шанс за сбъдване на мечтата за семейство на всяко дете, лишено от родителски грижи. Така Катя определя решението със съпруга й Иван да станат приемни родители. Децата нямат право на избор, но една от най-големите им мечти е да имат мама и татко.

Катя и Иван са поредните родители, които ще посветят живота си в грижата за новородени и изоставени бебета. Семейството е одобрено за приемна грижа за деца до 3-годишна възраст и веднага след одобрението започва да отглежда едно изоставено бебе. То расте в най-добрата грижа, а Катя и Иван са щастливи, че вместо самотата и изолацията на институциите, новороденото получава цялата им любов и нужната му подкрепа. То живее, заобиколено от обич в сигурна семейна среда.

Семейството, което работи с помощта на социалния работник от ЦОП За деца и родители, е изключително доволно. Катя споделя, че през цялото време, докато детето е при семейството, получава подкрепа, съвети и съдействие. Приемната майка разбира, че изискванията за отглеждане на малки деца са се променили от времето, в което тя се е грижела за малките си рожби, но не се притеснява, защото социалният работник, който подкрепя семейството, съдейства за всичко и във всеки един момент.

По-малко от година след настаняването бебето е осиновено. Връзката между детето и приемните родители е изключително силна и заради това те продължават да поддържат контакти с осиновителното семейство. Осиновителите, от своя страна, искат детето да познава и да продължава отношения с хората, които са се грижили за него в най-трудния момент, когато е най-уязвимо след като е било изоставено от биологичната си майка.

Скоро след това при Катя и Иван е настанено второ дете. Приемното семейство продължава да получава съдействие от ЦОП За деца и родители и да сбъдва детските мечти за семейство.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.