fbpx

Призванието да бъдеш приемен родител

август 22 2014

Това не е просто история за приемно семейство и настанено при него дете. Това е история за човечност, отговорност и смисъл. Тя е отговорът на въпроса каква трябва да бъде приемната грижа.

Историята е на Митко. Поредното дете, което не може да остане със семейството си. Майка му – самата тя още дете, не можеше да осигури детство за него. Родителите й не пожелаха Митко да се прибере вкъщи и тя го даде на държавата. Ето така, с помощта на фондация За Нашите Деца, Митко попадна в своето приемно семейство. Елица и Наско нямаха общи деца. Синът на Елица вече бе самостоятелен, а Наско нямаше свои. В приемната грижа те виждаха възможност да подарят детство на едно изоставено дете и да бъдат пълни в делника си. Първото настанено при тях дете осиновиха. Сега бяха готови да продължат да помагат на други деца да намират своите родители. Срещнаха се. Митко спешно се нуждаеше от истински дом, а Елица и Наско бяха готови да му го предоставят и да се грижат за него като за свое дете. Но той беше още бебе и изискваше постоянни грижи и внимание. Елица трябваше да реши дали може да се посвети изцяло на Митко или с Наско трябва да се откажат от малкото бебе. Отговорът отдавна бе в сърцата на семейството. Защото за тях приемната грижа бе призвание, смисъл и отговорност. Те носеха любов и желанието им бе да я споделят с децата, които най-много се нуждаят от нея.

Митко бе поредният щастливец, който я получи и днес той расте в сигурно семейство обграден от обичта и грижите на Елица и Наско.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.