Първи стъпки

февруари 17 2014

Малката Ангелика е четвърто дете в семейството на Елена и Иван, които трудно се справят с грижите за по-големите си деца Мая /15 г./, Константин /12 г./ и Йоана /5 г./. Но съдбата им ги среща с фондация За Нашите Деца и благодарение на подкрепата, която получават, семейството решава Ангелина да остане вкъщи.

Когато тя е на 5 месеца преминава през редица прегледи и за жалост става ясно, че бебчето има вродена аномалия и се нуждае от постоянна терапия, специален хранителен режим, редовен прием на лекарства, постоянни грижи и консултации със специалисти. Вроденото заболяване е причина малката Ангелика да не може да се развива като останалите деца на нейната възраст и тя започва да изостава. Фондация За Нашите Деца не спира да оказва подкрепа на семейството на Ангелика, като помага детето да започне редовна рехабилитация, от която задължително се нуждае, за да може да се движи пълноценно.

Скоро следва успехът – първите самостоятелни крачки на малката Ангелика. Фондацията, заедно със семейството и огромното си желание и радост, организират един от най-веселите празници, изпълнен с трепет и надежда за бъдещето – прощъпулник. От всички най-разнообразни предмети на масичката, малката Ангелика се спря на химикал, което изпълни с гордост родителите й и те вече очакват тяхната принцеса някой ден да бъде прочут писател или журналист.

След като с общи усилия Ангелика постигна голям напредък в двигателното си развитие, вниманието се фокусира върху друг проблем на детето. Поради аномалиите, с които живее, тя все още не може да проговори. Трудно й е да изкаже това, което мисли и усеща, за това просто се усмихва, но екип от специалисти вече работи с Ангелика и всички се надяват скоро да има още един празник за първите думи на красавицата.

Днес малката Ангелина е едно пораснало момиченце на 3 години и 8 месеца. И тя като други свои връстници обича да играе и да се смее и с радост общува с с всички около нея. А за да става общуването й все по-лесно и пълноценно, специалистите по ранна интервенция продължават да работят с детето и вярват, че успехите няма да закъснеят.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.