fbpx

С подкрепата на Фондация За Нашите Деца Митко отново има семейство

ноември 18 2016

Това е историята на Митко. До 9-месечна възраст той живее в семейна среда. Но майка му е диагностицирана с психично заболяване и ЕР на ТЕЛК с водеща диагноза “параноидна шизофрения” и това налага настаняването на детето в ДМСГД „Св. Иван Рилски“. Митко е изгубил връзка със своята майка, която не го посещава след настаняването му в институцията.

Той е на 3 години и 2 месеца, когато социалните работници от Центъра по приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“, намират подходящо професионално приемно семейство. Благодарение на грижите, които получава, Митко активно изгражда своите навици и значително обогатява речника си.

Днес Митко участва активно в живота на семейството. Редовно посещава детска градина, доста самостоятелен е и обича да се заиграва сам. Успешно се социализира сред останалите си връстници и е изградил добра връзка с 5-годишния внук на приемната си майка.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.