fbpx

Семейство от петима

март 22 2017

Това е историята три деца – момчета, които са настанени при своите баба и дядо. Двете по-големи са близнаци, а тяхното братче е с година по-малко. Близнаците посещават училище, а по-малкото момче – детска градина, като предстои и то да бъде записано в първи клас. Причината за настаняването при роднините е, че майката на децата излежава ефективна присъда в затвор за жени в гр. Сливен. Цялото петчленно семейство се издържа от работната заплата на дядото и помощите, отпускани за децата по закон.

Момчетата са изключително привързани към майката и трудно преживяват раздялата. Появяват се проблеми в общуването между тях. Освен това бабата и дядото нямат възможност да им осигурят всички необходими дрехи, обувки, консумативи и ученически пособия. Когато голямото семейство изглежда на прага на силите си, идва помощ от страна на Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ на фондация „За Нашите Деца“. Специалист започва работа по случая по програма „Моето голямо семейство“ и прави всичко възможно, за да помогне. Подкрепата е в две насоки – емоционална и материална. Фондацията помага на бабата, дядото и техните трима внуци да се справят с тежката ситуация в живота. Специалистът си партнира с представители на училището на близнаците, за да е по-бърза тяхната адаптация. Важна помощ са и дрехите, обувките и учебните пособия, които ЦОП „За деца и родители“ предоставя на семейството.

Благодарение на работата на специалиста от центъра семейството започва да живее в хармония и продължава смело да се бори с предизвикателствата на живота – заедно баба, дядо и трима братя.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.