Щастливата история на Катерина

януари 25 2016

Историята на 6-месечната Катерина започва като на хиляди други деца, лишени от родителска грижа. Началото е трудно, защото собствената й майка не успява да се грижи за нея и момиченцето попада в социален дом, където не среща любяща ласка и подкрепа. Благодарение на фондация За Нашите Деца историята на малката хубавица днес вече се пише по щастлив сценарий. Тя расте в приемно семейство, където за нея се грижат с обич и внимание. Катерина не е очаквана рожба. Когато я ражда, майка й е непълнолетна. Не знае как да се грижи за нея, няма нито умения и опит, нито желание. В семейството си също не среща подкрепа в отглеждането на новородената си дъщеричка. Трудностите, които младата майка среща, са огромни. Тя не може да се справи с грижите за красивата Катерина.

Социалните работници преценяват, че животът на малкото бебе е в опасност, ако остане в настоящото си семейство. По спешност Катерина е настанена в социален дом. Момиченцето остава там самотно и без родителска ласка. Благодарение на бързата намеса на социалните работници от фондация За Нашите Деца за малката хубавица е намерено най-подходящото приемно семейство. Тя остава в институцията за много кратко. От фондацията бързо намират за Катерина дом, пълен с обич и топлина. Приемната майка я посреща с любов и внимание, които досега са й липсвали толкова много. Допреди това тя се е справяла перфектно с грижите за две приемни деца, разполага с опита и познанията, за да поеме отглеждането на малкото бебе.

Благодарение на приемната си майка и експертите на фондация За Нашите Деца Катерина успява да се адаптира бързо и успешно в новото семейство. Сега тя расте усмихната, щастлива и спокойна. Обича да й говорят и гушкат, да я люлеят и да й пеят приспивни песнички. Приемната й майка вече е намерила добър педиатър, който да й помага със съвети при отглеждането на момиченцето. Предстои Катерина да бъде захранена с преходна храна. Скоро тя ще опита нови вкусове, ще изпробва зеленчуци, плодове, месо и риба, вкусни каши. Историята на Катерина тепърва ще се пише тя ще се учи да сяда, пълзи и прави своите първи неуверени крачици. Най-важното за нея обаче ще е, че ще открива света в спокойна семейна среда. С любов и подкрепя до нея неотлъчно ще бдят приемната майка и социалните работници от фондация За Нашите Деца.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.