Слънчев лъч в живота на Габи

октомври 09 2014

Имало едно време така започва всяка детска приказка. И знаем, че през каквито и предизвикателства да минават героите, винаги приказката ще има щастлив край.

Така започва и животът за 4-годишната Габи, за която съдбата е подготвила една изпълнена с много трудности приказка. До тригодишна възраст момичето живее в Дом за медико-социални грижи за деца, далеч от своите мама и татко, които не могат да се грижат за нея. Така едно дете със специфични потребности остава без подкрепа и родителска обич. За нея следват дълги дни и нощи, в които Габи е самотна, без подкрепа на близък, който да й покаже колко е обичана и значима за някой. Прекалено трудни моменти за едно крехко и малко създание като нея. Но чудеса се случват. Пътищата на Габи я срещат с фондация ,,За Нашите Деца‘‘ и това коренно преобръща живота на момичето. Специалистите на организацията веднага се залавят със задачата да осигурят сигурна и развиваща семейна среда за детето и не след дълго за Габи е намерено най-подходящото приемно семейство.

За детето тази промяна е изключително значима и пред нея се разкриват възможности, които допринасят за по-бързото и пълноценно развитие на Габи. Благодарение а подкрепата на фондацията детето вече посещава хипотерапия – конна езда за деца със специфични нужди – терапия, която позволява на Габи да научава нови неща за живота, да чувства близостта на кончето и да развива по-бързо своите двигателни умения.

Благодарение на рязката промяна в живота си, която Габи получава след намесата на фондация „За Нашите Деца“ – обичта и грижите на приемното й семейство и помощта от специалисти, детето само за няколко месеца успява да навакса в развитието си и вече използва много повече думички, съставя сама цели изречения и извършва повече самостоятелни движения. Но най-важното е, че Габи вече знае какво е любов тя е привързана към своето приемно семейство, което за нея се оказва слънчев лъч надежда за едно щастливо и вълнуващо детство. Детство, което всяко едно дете заслужава да има.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.