fbpx

Тройна доза любов

август 18 2014

Раждането на тризнаци се смята за особена благословия, която утроява щастието в семейството. Обикновено те са дар, предизвикващ тройна доза любов за родителите и близките. С появата си трите мъничета Поли, Стефко и Филип за съжаление не предизвикват тези радостни емоции и макар да имат огромна потребност да бъдат обичани скоро те са изоставени в институция. Там, отритнати от света, без майчина милувка, те прекарват една самотна година изпълнена с много чести боледувания. Година, в която дълги дни и нощи тризнаците растат изолирани без обичта на мама, без прегръдката и нежният й глас, които да им покажат, че са добре дошли на този свят. Година, в която бебетата спират да плачат, защото няма кой да ги чуе.

За щастие преди няколко месеца фондация За Нашите Деца чува безмълвния им стон и копнеж да бъдат обичани и бързо намира приемно семейство за трите бебета. Това са Радина и Орлин, които вече имат опит в отглеждането на близнаци и са готови щастието им този път да бъде утроено. С помощта на експерти от фондацията те започват срещи по напасване с децата, които в началото протичат трудно за бебетата любовта и милувките са непознати до този момент и срещайки се с тях те стават неспокойни, плачат и близостта с хора предизвиква несигурност в децата. Благодарение на своя опит и подкрепата от фондацията Ради и Орлин подхождат с голямо търпение и постепенно срещите с Поли, Стефко и Филип стават все по-емоционални, а разделите все по-трудни. Така след месец трите деца вече са настанени в новия им дом, където за тях се грижи истинско любящо семейство. За разлика от институцията, където всички вещи бяха общи, в новия им дом ги чакаха три столчета за хранене, три легълца, три проходилки, три гърнета и всичко останало по три лично за всяко от децата. Но най-важното беше, че и любовта на мама и тати също беше по три.

И благодарение на силната връзка по между им, на това, че и двамата съпрузи са изцяло отдадени на приемната грижа, резултатите за децата не закъсняват. Само за месец и половина всяко едно от тях има огромен напредък в развитието си. Освен, че са пораснали чисто физически, Поли вече ходи самостоятелно, тя е изключително лъчезарна и контактна и призрака на предишната блуждаеща и неспокойна Поли вече е останал в миналото. Стефко днес е много по-активен, игрив и търсещ внимание и от свитото и плашливо дете вече няма и следа, а Филип отдавна е забравил клатенето в леглото, което преди му помагаше да се успокои.

И така тройната доза любов, която голямото семейство взаимно разменя помежду си утроява щастието на всички ден след ден, а самотните дни и нощи от институцията избледняват в детското съзнание малко по малко, заменени от нови радостни мигове и игри.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.