В търсене на мама и татко – историята на Ники и нейната приемна майка Илиана

юли 26 2017

Благодарение на своята всеотдайност и добро сърце, Илиана Христова даде надежда на Николета – четиримесечно момиченце, на което тя стана приемен родител и дари с любов и грижа.

Николета посреща първите няколко месеца от живота си самичка в болницата, лишена от любовта и топлината на мама и татко. Родителите на прекрасната Николета се отказват от нея след раждането и по всичко личи, че Ники ще е едно от многото деца, чиято съдба ще e белязана от липсата на родителска ласка.

През пролетта на 2017 г. обаче  в живота на малката принцеса се появява Илиана Христова. Жената за втори път отваря сърцето си, за да дари с любов и щастливо детство детенце в нужда, а всеотдайността й я превръща в любящ и отговорен приемен родител. С голяма отдаденост Илиана приема Ники в своя дом и й предоставя всичко необходимо, за да може тя да се почувства обгрижвана, обичана и най-вече да разбере, че вече не е сама.

През това време, екипът ни от Центъра по приемна грижа в София следваше и подкрепяше Илиана, за да може Ники да получи най-добрата и пълноценна грижа. Осигурихме на Илиана практически обучения, част от програмата „Приемна грижа“, чрез които тя обогати знанията и уменията си в ролята на приемна майка. Благодарение на желанието на Илиана и подкрепата, която тя получи от наша страна, много скоро малката красавица Николета започна да закръгля бузки и да ни озарява с усмивки.

С наша помощ Илиана се зае и с изготвянето на документите на детето, за да може то да бъде осиновено и възможно най-скоро да намери своите нови мама и татко. Илиана и Ники се привързваха една към друга, но за момиченцето е важно да намери постоянни осиновители, които да й осигурят стабилен дом и щастливо детство.

Ние силно вярваме, че с прекрасните грижи, любов и топлина на приемната майка, Ники ще израсне като едно щастливо дете и й пожелаваме в най-скоро време да открие своите мама и татко. А до тогава, ние ще продължаваме да подкрепяме нея и Илиана.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.