Жорко получи най-прекрасния подарък за рождения си ден

юни 19 2020

След няколко месеца, прекарани сред всеотдайните грижи на детегледачките ни в „Детска къща“, Жорко се завърна при своето родно семейство, за да расте обичан и щастлив, и да споделя най-специалните моменти от детството си с роднините си.

Георги дойде в нашият център за настаняване от семеен тип, когато беше на 4 месеца, заради временните затруднения, които семейството му изпитваше при грижата за него. Нашите детегледачки се погрижиха да не му липсва нищо. Той беше записан при личния лекар, който се грижи за всички деца в „Детска къща“ –д-р Станчева. С подкрепата на специалистите ни бяха наваксани и всички задължителни ваксинации, а специалната храна в „Детска къща“ помогна на детето да се храни пълноценно и здравословно и да наддаде тегло.

Индивидуалният подход и всеотдайната грижа веднага оказаха влияние и Жорко бързо стана най-усмихнатото дете в „Детска къща“. Той лесно се сприятели с другите малки обитатели на центъра за настаняване от семеен тип. Избра любимите си играчки, които с готовност споделяше с другите деца, докато се включваше в техните бебешки игри и занимания. А след игрите, най-много обичаше да му се четат книжки, и с интерес се пренасяше в приказния свят на любимите си герои от картинките.

Обичта, с която беше заобиколен всеки ден оказа влияние и върху развитието му – той стана изключително любознателен, и бързо научаваше всичко интересно за заобикалящия го свят, също като своите връстници. Нашите детегледачки бяха неотлъчно до него и заедно отпразнуваха неговия голям успех – преди броени дни Георги направи първите си три крачки!

Докато той беше в „Детска къща“ специалистите ни от Центъра за обществена подкрепа „Света София“ активно съдействаха за това роднините му да се почувстват по-овластени и уверени и да преодолеят предизвикателствата, за да дойде моментът, в който те отново ще заживеят заедно щастливи.

Така дойде и един специален ден – рожденият ден на Жорко.

Освен празничния повод, това което направи деня изключително емоционален и запомнящ се, беше завръщането на детето в родното му семейство.  Въпреки привързаността ни към всяко бебе, за което се грижим, ние знаем, че най-подходящата среда за едно дете е семейната. Затова, в деня, в който Жорко навърши 1 годинка, го изпратихме със сълзи на радост и с пожелания да расте обичан и щастлив, да се развива, да стъпва смело, и да изживее едно безгрижно и изпълнено с прекрасни мигове детство. Мигове, които да сподели с най-важните за него хора –  семейство си!

На добър път, слънчево дете. Бъди все така усмихнато и лъчезарно, игриво и безгрижно ангелче! Ние всички от къщичката ти дадохме много любов, но ти ни  даде много повече – невинна и чиста детска обич, лъч светлина и безгранично доверие!“ – с тези думи го изпрати една от нашите детегледачки.

Повече за работата ни можете да откриете в нашия Youtube канал.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.