fbpx

Коледни Предизвикателства

Организирайте забавна коледна инициатива в офиса си и чрез нея съберете средства за уязвими деца и семейства, за които Коледа е просто ден от календара.

Търг на ненужните вещи
Вкусът на Коледа
Коледна викторина
Коледен следобед на талантите
Коледни картички
Коледно кино в офиса
Коледа от старите ленти
Коледа в последния час

Коледа е времето, в което искаме да зарадваме нашите близки с хубави подаръци, които да ги стоплят през цялата година. Но има хора, за които е толкова трудно да намерим подходящ подарък.

Защо не организирате търг на ненужните вещи? Хората от екипа ви ще могат да наддават за ненужните вещи на някой друг, за да зарадват себе си или за да се сдобият с подарък за човека, за когото никога нямат идеи. 

Нека всеки извади своите ненужни вещи и ги подготви за техния нов живот! Със сигурност ще се намери колега, който има нужда от още един комплект ръкохватки или от хубава книга в студените зимни дни.

Сумата от продадените вещи, ще бъде вашият принос към каузата.

Плакат с информация за събитието

Кой не очаква празничната трапеза с нетърпение? Тя ни събира заедно и ни изкушава с аромат на ябълки, дъх на канела, баница с късмети …

Пригответе различни кулинарни изкушения и посрещнете Коледа във Вашия офис. Организирайте благотворителен обяд, обединете се на приготвената от целия екип трапеза, споделете вълнението си от предстоящите празници – всичко това в името на добра кауза!

Поставете кутия за дарения и помолете всеки, който опита от храната, да остави сума по избор в подкрепа на фондация „За Нашите Деца“.

За целта изтеглете:
– Плакат с информация за събитието
Етикет за дарителска кутия или буркан

Обичате ли загадки?

Зъби няма, а пък хапе. Що е то?

А какво ще кажете да си организирате една забавна Коледна викторина? Поканете колегите си, вземете нещо вкусно за хапване, направете греяно вино и се забавлявайте в деня, който сте избрали за Вашето Коледно парти. Създайте отбори, раздайте въпросите и определете време за тяхното решаване. Забавлявайте се, налучквайте отговорите и нека този, който е най-близко до верния отговор да победи. Не забравяйте награда за отбора, който спечели и утешителни награди за останалите.

Нека всеки участник да направи дарение за участие във викторината. Това ще е неговият принос към каузата.

За Ваше улеснение сме подготвили въпроси, които може да ползвате за викторината. Можете да ги свалите от тук: Въпроси за викторина.

Това, което хапе е студа 😉

След дълги часове работа и преизпълнени цели, е време за малко споделено празнично настроение!

Дали обаче в забързания работен график сте имали възможността да опознаете по-добре колегите си? Коледа е време за забавления и…открития! Отделете един празничен следобед, в който всички да се позабавляват и да опознаят добре прикритите качества и способности на своите колеги.

Какво е Коледа без песни? Организирайте празнично караоке в офиса и дайте шанс за изява на музикалните таланти сред колегите си. Или организирайте комедиен следобед, като разкажете пред колегите си любими, весели и необичайни истории, за да превърнете офиса си в сцена на смеха и забавлението!

Коледното настроение, обвързано с подкрепа на кауза, със сигурност би накарало много хора да донесат китарата си в офиса, да покажат ръчно изработена кутия за бижута, авторска картина, да ви изненадат със своите спортни умения или друго свое хоби.

Оценете таланта на Вашия колега, като дарите за неговото умение или творение в специално предназначена за това кутия или буркан.

За целта изтеглете:

– Текстовете на любими коледни песни
Грамота за най-добрите изпълнители
– Плакат с информация за събитието
Етикет за дарителска кутия или буркан

Знаете ли историята на Коледните картички?

В средата на 19 век англичанинът Хенри Коул поръчва на свой приятел – художник да нарисува рисунка, с която да поздрави своите близки за Коледа и Нова година, вместо да пише дълги писма с пожелания. Първата картичка представлява триптих, като от двете и страни могат да се видят библейски сцени – обличане на бедните и хранене на гладните, а в средата и е изобразено празничното веселие на семейството.

И днес картичките ни помагат да отправим личен поздрав и с едно изображение да изразим емоцията от празника. За това тази година сме подготвили за Вас 4 вида картички, с които можете да зарадвате Вашите близки, колеги и бизнес партньори.

А ако се чудите какво да напишете, със сигурност нашите картички могат да Ви вдъхновят в изразяването на искрени и сърдечни пожелания. Картичките ни са репродукции на акварели на известната българска художничка Калина Тонева.

Могат да бъдат закупени единствено от фондация „За Нашите Деца“.

За да разгледате картичките, изтеглете файла – Каталог коледни картични 2022.

Обичате ли хубавите филми и вкуса на пуканките? Сигурни сме, че в офиса имате проектор и стена, на която представяте важни презентации. А знаете ли, че тя може да се превърне в чудесен киноекран?

Изберете забавен коледен филм и организирайте киноследобед с колегите си. Помолете ги да заплатят цената на стандартен билет и дарете събраната сума за всички онези деца, които никога не са ходили на кино.

За целта изтеглете:

Билети за кино
– Плакат с информация за събитието
– Етикет за дарителска кутия или буркан

Първата среща с Дядо Коледа или Дядо Мраз, първото Новогодишно тържество – независимо колко време е минало, всички пазим спомена за тези мигове в стари албуми със снимки.

Организирайте весела игра в офиса, като помолите колегите си да донесат снимки от детската градина или дори яслата, на които присъства белобрадият старец. Разбъркайте ги и познайте кой от колегите Ви е на тях. Спомняйки си за хубавите моменти от миналото, дарете избрана от Вас сума и направете по-светло бъдещето на българските деца в риск.

За целта изтеглете:

– Плакат с информация за събитието
– Етикет за дарителска кутия или буркан

Последният работен час в последния работен ден преди Коледа е изпълнен с вълнение от предстоящите празници. В знак на подкрепа към децата, които няма да имат шанс да посрещнат Коледа със своето семейство, предложете на колегите си да дарят своето възнаграждение за последния работен час преди празниците. Всички, които се включат, ще получат грамота.

За целта изтеглете:

– Грамота за участие
Плакат с информация за събитието
Етикет за дарителска кутия или буркан

Коледни картички

Всички картички са с размер 10 на15 см., напечатани на специална хартия, наподобяваща оригиналната хартия на акварелите на Калина Тонева - автор на нашите прекрасни картички.

Стойността на 1 бр. картичка е 3 лв. За да закупите картички е нужно да се свържете с нас на charity@detebg.org, да ни дадете номер или име на картичката, която сте харесали, и броя картички, които искате да получите.

100% от продажбата на картичките се инвестира в каузата на фондация "За Нашите Деца".

  1. Дете с коледна шапка
  2. Коледна украса
  3. Зимна разходка
  4. Балони в града

За кампанията

„Тази Коледа чудесата правите Вие“ е традиционната Коледна кампания на фондация „За нашите Деца“ в подкрепа на най-малките деца в България и техните семейства.

Кампанията се провежда за 10-та поредна година. Чрез нея фондацията мечтае да вдъхнови и ангажира служителите на големи и малки компании, да се обединят около мисията – всяко дете да живее и да се развива в здрава семейна среда.

Като изберете една от седемте коледни инициативи или създадете ваша собствена, вие можете да помогнете на стотици деца останали без родителска грижа, както и на деца с трудности в развитието и техните семейства.

За да сте сигурни, че всички ваши колеги ще са потопени в коледния дух, можем да представим кампанията на място пред вашия екип – ще разкажем повече за децата, с които работим и ще отговорим на всички въпроси, които ви вълнуват.

За Ваше улеснение сме поготвили разлини материали, които може да ползвате, за да направите Коледното си събитие още по-запомнящо се и автентично – подготвили сме за вас плакати, етикети и коледни списъци, а ако имате нужда можем да ви предоставим и специална дарителска кутия с информация за каузата.

През 2021 година се включиха 53 участници, които заедно събраха и дариха над 80 000 лева. Вижте повече за резултата от миналогодишната кампания тук.

Станете част от коледната магия на добрите дела!

Заявете участие на ana-m-tarneva@detebg.org, charity@detebg.org или на телефони 0887070279 (Василена), 0882 515 527 (Ана-Михаела), защото тази Коледа чудесата правите Вие!

Участници

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. At cumque doloremque id incidunt modi nulla obcaecati repellendus voluptas. Amet cum dicta non. Maiores molestiae nisi repellendus vitae voluptates. Tenetur, vel?

Кампанията е носител на наградата на Столична община „Кампания на годината - Добри практики в сферата на социалните услуги“.