fbpx

Проект „Комплексна грижа за украински бежанци в България“

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа и партньорство на International Rescue Committee и допълва усилията на спешната програма Мисия Украйна, която беше стартирана в началото на конфликта с дарителски средства.

Основната цел на проекта е в рамките на двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив да се осигури хуманитарна помощ и социална подкрепа на над 1000 жени, мъже и деца, вкл. непридружени, бягащи от конфликта в Украйна.

Основните дейности в проекта са:

· Организиране на защитени пространства за групови и индивидуални дейности с деца. До края на юни 2023 г. 400 деца ще участват в различни групови и социализиращи занимания, които се организират в двата комплекса в София и Пловдив и в едно изнесено пространство.

· Предоставяне на хуманитарна помощ и пакети „Достойнство“. 470 новородени, деца и жени ще получат хранителни и хигиенни пакети като част от помощта ще бъде индивидуализирана според заявените нужди на потребителите.

· Специализирани терапевтични услуги за деца. В рамките на проекта ще се предоставят при необходимост сесии с психолог, логопед, както и ще се организират групи за музикотерапия.

· Групи за взаимопомощ на майки. В групите ще се включат 100 жени, които щ получат и специализирана подкрепа от психотерапевт.

Благодарение на партньорството с IRC Фондация „За Нашите Деца“ укрепва капацитета на програмата Мисия Украйна и повишава възможностите си за подкрепа на деца и семейства, бягащи от конфликт.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.